Werkt haargroeiolie echt?

De dermatoloog verklaarde dat haarolie de haargroei bevordert, een pure mythe is. Oliën kunnen je haar voeden, maar ze kunnen de haargroei niet initiëren.

Werkt haargroeiolie echt?

De dermatoloog verklaarde dat haarolie de haargroei bevordert, een pure mythe is. Oliën kunnen je haar voeden, maar ze kunnen de haargroei niet initiëren. Dus als je denkt dat haaroliën haaruitval stoppen en de haargroei bevorderen, heb je het mis. De meeste haargroeioliën die je kunt kopen, zullen het haar niet echt sneller laten groeien, maar bevorderen eerder de groei door breuk en schade te beteugelen.

Minoxidil is het enige door de FDA goedgekeurde ingrediënt voor haargroei in de VS. zegt Birnur Aral, Ph, D. Als het product geen Minoxidil bevat, pas dan uw verwachtingen dienovereenkomstig aan. Aral verwacht dat veel haaroliën werken als smeermiddelen op het haar halverwege de lengtes en uiteinden die breuk helpen voorkomen, wat resulteert in langer haar.

Door Kaleigh Fasanella en Audrey Noble Het is om deze reden dat mensen snel elke remedie kunnen proberen die resultaten belooft. En we snappen het; die foto's voor en na zullen je echt raken. De technologie achter haargroei- en haarverliesbehandelingen is de afgelopen jaren ook verbeterd, hoewel het vermeldenswaard is dat sommige van deze behandelingen duur en onhoudbaar kunnen zijn. Omdat niet iedereen het zich kan veroorloven om honderden te laten vallen tijdens een behandeling op kantoor, wenden veel mensen zich tot natuurlijke en doe-het-zelf-alternatieven.

Garshick is het daarmee eens, en merkt op dat alles wat echt bekend is over ricinusolie voor haargroei, is dat het ricinolzuur dat erin wordt aangetroffen de bloedsomloop in de hoofdhuid kan stimuleren en vervolgens gezonder en sterker haar kan bevorderen, maar dit is op dit moment allemaal speculatief. „Er is geen overtuigend bewijs dat ricinusolie de hergroei van haar kan bevorderen”, zegt ze. Om voor te stellen dat ricinusolie de haargroei versnelt, is een strak gereguleerd proces (één centimeter per maand) waarvoor door de FDA goedgekeurde medicijnen voor haaruitval geen invloed hebben, belachelijk, stelt hij. Zonder legitiem klinisch bewijs is er geen manier om te zeggen of ricinusolie de haarverzorgingsremedie is - alles wat sommige mensen beweren dat het zo is.

Dat gezegd hebbende, zolang u eerst uw arts raadpleegt, zou het geen probleem moeten zijn om er zelf mee te experimenteren om te zien hoe en of het voor u werkt. Dus totdat er meer wetenschappelijk onderbouwde informatie over dit onderwerp is, is het het beste om gloeiende getuigenissen met een korreltje zout te nemen. Er is geen bewijs dat ricinusolie die op de hoofdhuid of het haar wordt aangebracht, de haargroei direct zal helpen verhogen, zegt Kunin. Integendeel, ricinusolie kan indirect helpen bij de haargroei, zegt Gaunitz.

Gefermenteerde groene theeolie is een van de belangrijkste ingrediënten en fungeert als een essentiële dosis voeding voor je haar. Omdat bergamotolie helpt bij het genezen en verminderen van ontstekingen, kalmeert het de hoofdhuid en vermindert het de droogheid, waardoor een gezonde haargroei mogelijk is, zegt Frieling. Haarbindingen verzwakken om verschillende redenen chemisch verwerkte behandelingen, kleurbehandelde schade, overmatige broosheid, enzovoort en deze olie komt tot de oorzaak van de problemen (woordspeling bedoeld). In tegenstelling tot andere populaire oliën en vitamines zoals rozemarijnolie en vitamine B5, die beide studies hebben die hun hulp bij de haargroei ondersteunen, Dr.

Sindsdien breng ik uienpasta en hibiscusbladpasta aan op mijn pas gekweekte haar, maar ik zie niet veel groei. Naast de uiensapmethode en hibiscus zijn er andere methoden die enige wetenschap achter zich hebben die je kunt gebruiken om de haargroei te stimuleren. Hoewel er meer onderzoek nodig is, is er enig bewijs dat suggereert dat sommige etherische oliën het haar kunnen helpen gezonder en sterker te worden. Dit is een percentage waar maar heel weinig actieve ingrediënten naar verwachting goed bij werken, dus de meeste haargroei-ingrediënten die erna komen, zullen waarschijnlijk weinig tot geen effect hebben.

De van nature voorkomende menthol in etherische olie van pepermunt kan de bloedcirculatie in de hoofdhuid verbeteren, wat de gezondheid van het haar kan verbeteren. Maar slechte bacteriën (zoals bepaalde schimmels) kunnen roos veroorzaken en uw haarzakjes verstoppen, waardoor verdere groei wordt voorkomen. Een mix van granaatappelzaadolie, druivenpitolie en gefractioneerde kokosolie houdt het haar dat je hebt zacht terwijl het de verdere haargroei stimuleert en voedt. Deze helende olie is gemaakt met voedende vitamines en beschermende plantaardige ingrediënten, zoals kalahari-meloenzaadolie en tahitiaanse gardenia-bloemextract, om je haar alle eiwitten te geven die het nodig heeft om lang en sterk te blijven groeien.

.

Leave Message

Required fields are marked *