Werkt haargroeiolie?

De dermatoloog verklaarde dat haarolie de haargroei bevordert, een pure mythe is. Oliën kunnen je haar voeden, maar ze kunnen de haargroei niet initiëren.

Werkt haargroeiolie?

De dermatoloog verklaarde dat haarolie de haargroei bevordert, een pure mythe is. Oliën kunnen je haar voeden, maar ze kunnen de haargroei niet initiëren. Dus als je denkt dat haaroliën haaruitval stoppen en de haargroei bevorderen, heb je het mis. De meeste haargroeioliën die je kunt kopen, zullen het haar niet echt sneller laten groeien, maar bevorderen eerder de groei door breuk en schade te beteugelen.

Minoxidil is het enige door de FDA goedgekeurde ingrediënt voor haargroei in de VS. zegt Birnur Aral, Ph, D. Als het product geen Minoxidil bevat, pas dan uw verwachtingen dienovereenkomstig aan. Aral verwacht dat veel haaroliën werken als smeermiddelen op het haar halverwege de lengtes en uiteinden die breuk helpen voorkomen, wat resulteert in langer haar.

Door Kaleigh Fasanella en Audrey Noble Het is om deze reden dat mensen snel elke remedie kunnen proberen die resultaten belooft. En we snappen het; die foto's voor en na zullen je echt raken. De technologie achter haargroei- en haarverliesbehandelingen is de afgelopen jaren ook verbeterd, hoewel het vermeldenswaard is dat sommige van deze behandelingen duur en onhoudbaar kunnen zijn. Omdat niet iedereen het zich kan veroorloven om honderden te laten vallen tijdens een behandeling op kantoor, wenden veel mensen zich tot natuurlijke en doe-het-zelf-alternatieven.

Garshick is het daarmee eens, en merkt op dat alles wat echt bekend is over ricinusolie voor haargroei, is dat het ricinolzuur dat erin wordt aangetroffen de bloedsomloop in de hoofdhuid kan stimuleren en vervolgens gezonder en sterker haar kan bevorderen, maar dit is op dit moment allemaal speculatief. „Er is geen overtuigend bewijs dat ricinusolie de hergroei van haar kan bevorderen”, zegt ze. Om voor te stellen dat ricinusolie de haargroei versnelt, is een strak gereguleerd proces (één centimeter per maand) waarvoor door de FDA goedgekeurde medicijnen voor haaruitval geen invloed hebben, belachelijk, stelt hij. Zonder legitiem klinisch bewijs is er geen manier om te zeggen of ricinusolie de haarverzorgingsremedie is - alles wat sommige mensen beweren dat het zo is.

Dat gezegd hebbende, zolang u eerst uw arts raadpleegt, zou het geen probleem moeten zijn om er zelf mee te experimenteren om te zien hoe en of het voor u werkt. Dus totdat er meer wetenschappelijk onderbouwde informatie over dit onderwerp is, is het het beste om gloeiende getuigenissen met een korreltje zout te nemen. Haargroeioliën herstellen voedingsstoffen aan je lokken en hoofdhuid om de haarproductie te verhogen, de wortels te versterken en breuk te voorkomen. Het geheim van Rapunzel? Waarschijnlijk een haargroeiolie.

We houden van haaroliën die kroezen helpen gladstrijken en uitgedroogde lokken rehydrateren, maar de laatste tijd is er veel geroezemoes over ingrediënten die echt helpen haar uit te laten groeien. Rozemarijnolie wordt geprezen als een heldeningrediënt, maar het is niet de enige. Van pepermuntolie, lavendelolie en zelfs eenvoudige aloë vera is aangetoond dat ze de haargroei verhogen. Als je na een van deze ingrediënten een ingrediënt voor haargroei ziet zitten, is de kans groot dat het niet als een echt actief ingrediënt wordt opgenomen, maar alleen voor claimdoeleinden.

Een veganistische formule die een krachtige stoot van oliën bevat waarvan is bewezen dat ze de haargroei bevorderen, waaronder arganolie, kokosolie, ricinusolie en tea tree olie. Als u oliën in uw hoofdhuid gebruikt, moet u de olie spaarzaam aanbrengen zodat deze niet te vettig wordt, maar het kan nog steeds vettig worden. Als het ingrediënt voor haargroei bijvoorbeeld na bepaalde ingrediënten komt die in extreem lage concentraties moeten worden gebruikt, dan kun je er vrij zeker van zijn dat het product geen goede hoeveelheid van dat steringrediënt bevat. Een cult-favoriet, deze lichtgewicht olie maakt gebruik van een combinatie van edelweiss-bloem, bergamot en argan-extracten om strengen te penetreren voor zijdezacht haar.

Door te streven naar het verhogen van de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en het verbeteren van de haardichtheid, kan deze olie een game-wisselaar zijn. Cederhoutolie is misschien een beetje een diepe snee (het is veel gemakkelijker om een vat kokosolie op te halen in de supermarkt), maar Adams prijst zijn vermogen om de hoofdhuid te reinigen met antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Dus hoewel er geen magische olie is die je haar langer maakt in minder tijd, betekent gezond haar minder breuk en minder breuk betekent voller haar. Door deze richtlijnen te volgen, kunt u veilig met etherische oliën experimenteren en kijken of ze nieuwe haargroei voor u bevorderen.

De van nature voorkomende menthol in etherische olie van pepermunt kan de bloedcirculatie in de hoofdhuid verbeteren, wat de gezondheid van het haar kan verbeteren. Maar slechte bacteriën (zoals bepaalde schimmels) kunnen roos veroorzaken en uw haarzakjes verstoppen, waardoor verdere groei wordt voorkomen. Je moet haaroliën en shampoos aanvullen met goede gewoonten, zoals je lichaam vullen met veel magere, plantaardige eiwitten, zacht zijn met je haar, het juiste gereedschap gebruiken, minder wassen, consequent borstelen en je lokken wekelijks spoelen met koud water. .

Leave Message

Required fields are marked *