Welke oliën stimuleren de haargroei?

Cederhoutolie stimuleert de hoofdhuid en bevordert de haargroei. Kamilleolie geeft glans en zachtheid aan het haar en kalmeert de hoofdhuid.

Welke oliën stimuleren de haargroei?

Cederhoutolie stimuleert de hoofdhuid en bevordert de haargroei. Kamilleolie geeft glans en zachtheid aan het haar en kalmeert de hoofdhuid. Scharlei olie bevordert de haargroei en stimuleert de hoofdhuid. Kokosolie verzacht het haar en verhoogt de glans.

Lavendelolie kan de haargroei versnellen. Wetende dat lavendelolie eigenschappen heeft die de groei van cellen kunnen genereren en stress kunnen verminderen, ontdekten onderzoekers van een dierstudie dat deze olie in staat was om snellere haargroei bij muizen te genereren. Naast het aanbrengen op je haar, kun je ook eetbare amandelolie consumeren als je haar te droog is. Het helpt bij het verzegelen van het vocht, waardoor haaruitval wordt voorkomen.

Pepermuntolie is een van de beste essentiële oliën voor de haargroei, vooral tijdens de anagene (groei) fase. Deze etherische olie verhoogt de bloedtoevoer naar uw hoofdhuid, wat kan helpen de kracht van uw follikels te verbeteren. Essentiële olie van rozemarijn is een van de meest populaire natuurlijke oliën voor haargroei, evenals verschillende andere veel voorkomende gezondheidsproblemen. Het is ook een van de best bestudeerde, met een verscheidenheid aan onderzoek naar de mogelijke voordelen voor de behandeling van angst, pijn en ontsteking.

Verschillende etherische oliën worden niet veel ondersteund in de weg van specifiek onderzoek, maar het is gebleken dat ze de haargroei bevorderen in dierstudies of bij gebruik met andere ingrediënten. Scharlei olie bevat hetzelfde linalylacetaat dat lavendelolie zo effectief maakt bij het verhogen van de haargroei. Volgens de recensie van Annals of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences bevatten amandelzaden vitamines, eiwitten en tocoferol, die de haargroeiactiviteit aanzienlijk bevorderen. Geëxtraheerd uit sesamzaadjes, stimuleert het de haargroei en is geweldig voor diegenen die op zoek zijn naar haargroei.

Naast het begrijpen van de voordelen van de natuurlijke oliën voor de haargroei, weet u nu dat etherische oliën altijd moeten worden verdund met een dragerolie om allergische reacties te voorkomen. De voordelen van ricinusolie voor de haargroei zijn voornamelijk anekdotisch, maar dat is het waard om het eens te proberen, vooral gezien de lange gebruiksgeschiedenis. Hoewel er meer onderzoek nodig is, is er enig bewijs dat suggereert dat etherische oliën het haar kunnen helpen gezonder en sterker te worden. Terwijl mensen met vettig haar en huid deze willen overslaan, is ylang-ylang olie ideaal voor mensen met een droge hoofdhuid, omdat het de talgproductie kan stimuleren.

Hoewel je natuurlijk enkele veranderingen in je dieet kunt aanbrengen om je haar van binnenuit te voeden, kun je oliën niet negeren. De onderzoekers ontdekten ook dat etherische olie van pepermunt de dikte van de hoofdhuid en het aantal haarzakjes verhoogde. Volgens hun onderzoek werkt het door de haargroei te stimuleren als gevolg van vaatverwijding van de bloedvaten. Pepermunt zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedstroom toeneemt.

Het is het beste voor alle haartypes, vooral voor mensen met vettig haar aan de voorkant en droogheid in andere delen van de hoofdhuid. Volgens een studie presteerde rozemarijnolie net zo goed als minoxidil, een veel voorkomende haargroeibehandeling, maar met minder jeuk op de hoofdhuid als bijwerking. Hoewel er momenteel geen onderzoek is naar de effecten op mensenhaar op zichzelf, bleek uit een onderzoek naar lavendelolie dat het nieuwe haarzakjes kan produceren en de folliculaire diepte bij muizen kan vergroten. Om deze reden, merkt ze op dat het vaak wordt gebruikt als behandeling voor haaruitval en alopecia-gerelateerde aandoeningen, in feite toonde een studie verbetering aan bij alopecia areata-patiënten wanneer het met andere etherische oliën in de hoofdhuid werd gemasseerd.

Leave Message

Required fields are marked *