Helpt olie bij de haargroei?

De dermatoloog verklaarde dat haarolie de haargroei bevordert, een pure mythe is. Oliën kunnen je haar voeden, maar ze kunnen de haargroei niet initiëren.

Helpt olie bij de haargroei?

De dermatoloog verklaarde dat haarolie de haargroei bevordert, een pure mythe is. Oliën kunnen je haar voeden, maar ze kunnen de haargroei niet initiëren. Dus als je denkt dat haaroliën haaruitval stoppen en de haargroei bevorderen, heb je het mis. Lavendelolie kan de haargroei versnellen.

Wetende dat lavendelolie eigenschappen heeft die de groei van cellen kunnen genereren en stress kunnen verminderen, ontdekten onderzoekers van een dierstudie dat deze olie in staat was om snellere haargroei bij muizen te genereren. Door Kaleigh Fasanella en Audrey Noble Het is om deze reden dat mensen snel elke remedie kunnen proberen die resultaten belooft. En we snappen het; die foto's voor en na zullen je echt raken. De technologie achter haargroei- en haarverliesbehandelingen is de afgelopen jaren ook verbeterd, hoewel het vermeldenswaard is dat sommige van deze behandelingen duur en onhoudbaar kunnen zijn.

Omdat niet iedereen het zich kan veroorloven om honderden te laten vallen tijdens een behandeling op kantoor, wenden veel mensen zich tot natuurlijke en doe-het-zelf-alternatieven. Garshick is het daarmee eens, en merkt op dat alles wat echt bekend is over ricinusolie voor haargroei, is dat het ricinolzuur dat erin wordt aangetroffen de bloedsomloop in de hoofdhuid kan stimuleren en vervolgens gezonder en sterker haar kan bevorderen, maar dit is op dit moment allemaal speculatief. „Er is geen overtuigend bewijs dat ricinusolie de hergroei van haar kan bevorderen”, zegt ze. Om voor te stellen dat ricinusolie de haargroei versnelt, is een strak gereguleerd proces (één centimeter per maand) waarvoor door de FDA goedgekeurde medicijnen voor haaruitval geen invloed hebben, belachelijk, stelt hij.

Zonder legitiem klinisch bewijs is er geen manier om te zeggen of ricinusolie de haarverzorgingsremedie is - alles wat sommige mensen beweren dat het zo is. Dat gezegd hebbende, zolang u eerst uw arts raadpleegt, zou het geen probleem moeten zijn om er zelf mee te experimenteren om te zien hoe en of het voor u werkt. Dus totdat er meer wetenschappelijk onderbouwde informatie over dit onderwerp is, is het het beste om gloeiende getuigenissen met een korreltje zout te nemen. Het primaire doel van oliën is als voorwaarde om de hoofdhuid te conditioneren.

Een oliemassage verhoogt ook de haargroei door de haarzakjes te stimuleren en de bloedcirculatie naar de hoofdhuid te verbeteren. Terwijl mensen met vettig haar en huid deze willen overslaan, is ylang-ylang olie ideaal voor mensen met een droge hoofdhuid, omdat het de talgproductie kan stimuleren. Dat gezegd hebbende, als je nog steeds ricinusolie wilt proberen voor de haargroei, ondanks dat het geen echt wetenschappelijk bewijs heeft, kun je dat volledig doen, ongeacht het haartype. Ze suggereerden ook dat pepermuntolie kan helpen om een snellere groeifase voor haar in het lichaam te bevorderen.

Ricinusolie: Deze olie is rijk aan antioxidanten en ricinolzuur, dat circulatie-bevorderende eigenschappen heeft. Uienolie Een studie gepubliceerd in The Journal of Dermatology heeft aangetoond dat het aanbrengen van uiensap of olie op de hoofdhuid helpt bij de hergroei van haar. Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van ricinusolie voor haargroei, probeer dan eerst een paar druppels olie in je hoofdhuid te wrijven. Omdat gebrek aan voldoende olie en talg ervoor zorgt dat het haar droog en broos wordt, kan ylang-ylang de haartextuur verbeteren en haarbreuk verminderen.

Van etherische olie van cederhout wordt gedacht dat het de haargroei bevordert en haaruitval vermindert door de olieproducerende klieren in de hoofdhuid in evenwicht te brengen. Ricinusolie is een zware olie en bij vaak gebruik kan de olie zich op je haar ophopen en het vettig laten lijken. Meng verschillende druppels lavendelolie in 3 eetlepels dragerolie, zoals olijfolie of gesmolten kokosolie, en breng het rechtstreeks op je hoofdhuid aan. Essentiële oliën kunnen u helpen de gezondheid van uw haar te verbeteren met zeer weinig risico op bijwerkingen tegen een betaalbare prijs.

De chemische verbindingen in lavendelolie blijken het aantal haarzakjes te verhogen en de diepte van de follikels te verdiepen. Hoewel je natuurlijk enkele veranderingen in je dieet kunt aanbrengen om je haar van binnenuit te voeden, kun je oliën niet negeren. Vitis vinifera (druiven) zaadolie, Rosmarinus officinalis (rozemarijn) olie, Cedrus Atlantica (cederhout) olie, lavendelolie zijn enkele die effectief zijn in het bestrijden van haaruitval. Rozemarijnthee en rozemarijnolie worden al eeuwenlang gebruikt om roos te voorkomen en grijzend haar op natuurlijke wijze te kleuren.

.

Leave Message

Required fields are marked *