Breng je haarolie aan op nat of droog haar?

Voor zwaardere oliën zoals kokosolie is het het beste om het op droog haar aan te brengen, omdat de grotere moleculen mogelijk niet in de schacht van nat haar doordringen en het haar kan drogen. Het aanbrengen van de olie terwijl het haar nat is, voedt en beschermt het tegen kroezen en vervuiling terwijl het opdroogt tot een subtiel glanzende versie van de natuurlijke textuur.

Breng je haarolie aan op nat of droog haar?

Voor zwaardere oliën zoals kokosolie is het het beste om het op droog haar aan te brengen, omdat de grotere moleculen mogelijk niet in de schacht van nat haar doordringen en het haar kan drogen. Het aanbrengen van de olie terwijl het haar nat is, voedt en beschermt het tegen kroezen en vervuiling terwijl het opdroogt tot een subtiel glanzende versie van de natuurlijke textuur. Zodra het haar droog is, kunt u een beetje meer olie in uw handpalm pompen, het tussen uw handen wrijven en het over uw lengtes en punten gladstrijken. Deze laatste stap zorgt voor een hoge glans, extra bescherming en langdurige geur.

Het hangt af van het resultaat dat u zoekt. Het aanbrengen van haarolie op nat of vochtig haar betekent minder glanzend haar, maar er zijn nog andere voordelen, zoals ontwarren. Sommige haaroliën van Kérastase bieden zelfs hittebescherming voordat ze het haar föhnen, zoals Discipline Oleo Relax. Wanneer het op droog haar wordt aangebracht, is de glansfactor van het haar hoger en krijgt u een betere controle over kroezen.

Voor het beste resultaat raden we aan om het haar te primen met een Kérastase Thermique en vervolgens de beste haarolie-afwerking in lagen te brengen met nog eens 1-2 pompjes gelijkmatig aangebracht vanaf het midden van de lengtes tot aan het einde van droog haar. Sturdivant-Drew merkte op dat je olie kunt aanbrengen als het haar nat of droog is, afhankelijk van je stylingroutine. Als je olie op nat haar aanbrengt, stoot water het af en laat het geen diepe penetratie toe. Voor degenen die een nauwe relatie hebben met föhns en andere hete gereedschappen, is haarolie absoluut essentieel.

Je moet je haar zo nu en dan voeden met olie om ervoor te zorgen dat het gezond, dik en glanzend blijft. De benodigde hoeveelheid haarolie is volledig afhankelijk van je type en haarconditie, het is niet zomaar een one size fits all agenda. Voor een ultragladde, pin-straight fashion pony (of zijdezachte knot), bereid je je haar voor op succes met een olie. Droog je haar met een handdoek van microvezel of een katoenen T-shirt om wrijving te beperken, waardoor kroeshaar kan ontstaan.

Als je je haar stylt met een föhn en borstel, kun je eerst een Kérastase Thermique gebruiken en vervolgens een haarolie naar keuze aanbrengen. Een hardwerkende haarolie maakt vervelende gespleten haarpunten glad, voorkomt flyaways en temt kroezen, en geeft je een perfect gepolijst resultaat. Als je echter een snelle hydratatieboost nodig hebt, laat dan een paar druppels haarolie door vochtig haar lopen en laat je lokken al het goede spul opnemen. Breng tussen de wasbeurten door opnieuw een pompje olie aan op lengtes en punten (wrijf het eerst in je handen) om het haar een boost van glans te geven die je helemaal naar je volgende wasbeurt brengt.

Dit eeuwenoude ritueel omvatte het bedekken van het hoofd met olie en het masseren in de hoofdhuid om het haar te verjongen, hydrateren en voeden. Haarolie voorafgaand aan het stylen beschermt je haar tegen de werking van hoge temperaturen en verschillende mechanische beschadigingen. Bovendien, zei Merinsky, ruiken haaroliën lekker en geven je controle over de hoeveelheid en toepassing. Geavanceerd hoofdhuid- en haarserum dat haarvezels versterkt en haarbreuk vermindert door uniformiteit en gladheid te herstellen.

Kokosolie, jojoba-olie, druivenpit-, olijf-, amandels- en avocado-olie zijn enkele in de volksmond gebruikte drageroliën.

Leave Message

Required fields are marked *